www.sudzibas.lv K Senukai Nav dokumentu

K Senukai - Nav dokumentu

Gribēju padalīties ar pieredzi. Vēlējāmies iegādāties auto piekabi. Un cik bijām pārsteigti ka mums atteica, tādēļ ka piekabe ir veikalā bet dokumentu izrādījās ka nav. Tādēļ mums piedāvāja kādu mazāku piekabi par to pašu naudu. Par ko protams pasmejamies. Pārdevējs sūdzējās ka Rīgā nav atsūtījusi dokumentus. Pircēju maldināšana, priekš kam izlikt preci pārdošana ja nevar pārdot.

25.03.2025

Atbilde no Senukai Support Pārstāvja atbilde 25.03.2025

Labdien.
Paldies, ka sazinājāties ar K Senukai un dalījāties savā iepirkšanās pieredzē.
Mums ir patiesi žēl, ka tā nav bijusi pozitīva.
Labprāt dzirdētu ko vairāk par šo situāciju tāpēc lūdzam Jūs sazināties ar mums elektroniski, rakstot uz klientuserviss@keskosenukai.lv norādot arī veikalu un dienu kad vēlējāties veikt pirkumu.
Atvainojamies par nepatīkamo situāciju un gaidīsim no Jums ziņu.
K Senukai

Silbalodis 25.03.2025

Tiešām smieklīgi

Šāda situācija, kur veikals izrāda preci tirdzniecībā, bet nav spējīgs nodrošināt tai nepieciešamos dokumentus reģistrācijai vai nodošanai lietošanā, pārkāpj Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 5. panta prasības par pilnīgu, patiesu un pārbaudāmu informāciju par preci. Auto piekabe ir reģistrējama transportlīdzekļa kategorija, un tās iegādei obligāti jābūt pievienotiem reģistrācijas dokumentiem vai sertifikātiem, kas apliecina preces izcelsmi un legālu lietošanu.
Ja veikals atsakās pārdot konkrēto preci tās dokumentu neesamības dēļ, bet vienlaikus piedāvā citu produktu par tādu pašu cenu bez skaidriem juridiskiem vai komerciāliem pamatojumiem, tas var tikt vērtēts kā maldinoša komercprakse, kas aizliegta ar Negodīgas komercprakses aizlieguma likumu. Turklāt, šāda rīcība pārkāpj arī Komercdarījumu godīgas prakses principus, jo pircējs tika maldināts par reālu iespēju iegādāties konkrētu preci.
Ieteicams iesniegt rakstisku sūdzību veikala vadībai ar prasību par oficiālu skaidrojumu, kā arī vērsties PTAC, ja veikals nespēj nodrošināt dokumentus un vienlaikus turpina piedāvāt preci pārdošanā. Prece bez dokumentācijas nav uzskatāma par pilnvērtīgu pārdošanai, it īpaši, ja tā paredzēta ceļu satiksmē izmantošanai. Šādai praksei nav vietas korektā tirdzniecības vidē.

O Oksana Semko 13 st atpakaļ

Paldies