"Ekovirtuve" - ēdiens, tā garša
Pretīgi izskata ēdieni, kuri pat neaizrauj skatu! Ar draudzeni strādājam turpat netālu šai ēdnīcai. Par cik bija pusdienlaiks, nolēmām iegriezties šajā ēstuvē, tad tā nu arī darījām. Jāpiemin, ka kādu laiku atpakaļ tur bijām jau baudījuši garšīgos sacepumus un lieliski pagatavoto gaļu. Jautājām bufetniecei, ko mēs šodien varam labu apēst? Viņa mums parāda, kaut kādus nezināmas izcelsmes brīnumus un mums par lielu izbrīnu, tā bija pilnīgi cita ēdienkarte, nekā mēs to bijām pieraduši jau tur redzēt. Ne normālas zupas, ne vienkārši skaistu, dzeltenu kartupelu, ar parastu gaļas mērci, nekā. Traukos tikai dārzeņi, trijās variācijās un zirņi ar zirņiem un visur, kur vien izdoma nav vajadzīga, visur rīsu piens, pat zupai! Laikam jau rūpējas par cilvēku vēderu attīrīšanos dabiskā ceļā! Mums paskaidroja, ka gaļas vairs nebūs un pavārs esot nomainījies, no Amerikas. Jā, tur pa virtuvi viens saplēstām biksēm un tuneļiem ausīs vazājās. Vai tas būtu tas pavārs, kuram izdomas trūkst? Ja jau bijām ienākuši, es paņēmu vnk. kafiju ar plātsmaizi- tā tur tiešām, vienmēr ir ļoti garšīga, draudzene brokoļus ar žāvētām plūmēm un nedaudz kartupeļus. Kartupeļi cieti, ar nezin kādu induisu garšvielu apbērti un brokoļi tā arī palika šķīvī neizēsti. Cieti, nebaudāmi, žāvētās plūmes neizmērcētas, cietas, sausas un pretīgas. Kā jau te viens rakstīja- kosmiskas cenas, bet nekā priekš normāla latvieša vēdera. Mēs esam latvieši, ar savām garšām, savu tradicionālo virtuvi un arī gaļēdādāji vēl dzīvo. Gribējās baudīt normālu zupu, normālu, parastu sautējumu, sacepumu ar mērci, vai kotletēm, bet, kurš tev dos, ja pavārs nav latvietis, un viņš no šīs tautas virtuves neko nejēdz?!!! Tad nu, mīļie, veģetārieši, lai labi garšo un vēders labi iziet, bet mēs tur vairs noteikti savu kāju nespersim un, ja kāds mūs aicinās uz tuvāko ēstuvi paēst, tā noteikti nebūs ekovirtuve!
Komentāri (8)
Pēc šī apraksta es labprāt ietu paēst tur :)) beidzot citādāks ēdiens :)
Es eju uz Raw Garden cenas tadas pashas var teikt, bet tas ir restorans ar apkalposhanu pie galdinja un skaistiem traukiem, piederumiem.Ekovirtuve vienmeer trukst karotes un katra savadaka tas pats ar nazhiem un daksham.Par 7, 50 eur tad labak ednicas vieta izvelos Raw Garden.Un paprasiet ekovirtuve vai vinjiem ir sertifikati, ko uzradit par tiem darzenjiem, ko edat.
Nezinu gan, ja esi tāds super latvietis, tad Ķīnā ražotas preces arī nelieto?
Pasaule attīstās un ēdiena daudzveidība ir lieta par kuru būtu jāpriecājas, nav vairs padomju laiki, kad ātrais klopsis, gulašs un makaroni pa flotski bija pa lielam vienīgie ēdieni. Nepatīk- neej.
Un Tavi komentāri par saplēstām biksēm- ēdiens garšos labāk, ja bikses tiks sašūtas?!
Un viņiem ir visi nepieciešamie sertifikāti :) Labu apetīti atvērtiem prātiem!!!
Nepiekriitu, kad ludzu, lai uzrada sertifikatus "bio"brokoljiem, neko neuzradija.Cerams, ka tuvakaja laika ednicas ipasniece Sandra Stabinga par darbiniekiem neizmaksato naudu, ko vinji nopelnijushi, bet ko vinjiem negrib izmaksat, vismaz bikses nopirks pavaram, jo tas tiesham apetiti nerosina un galda piederumus vienadus.:)))
Nezinu, guntagunta, bet acīmredzot, ka visi nepieciešami sertifikāti nav gan, jo vienā no pirmajām reizēm, kad ar draudzeni tur iegājām, draudzene pajautāja, no kurienes viņiem ir gaļa? Ja precīzi atceros nosaukumu, bufetniece atbildēja, ka no bioloģiskās saimniecības "Kalvāni". Gaļa esot bioloģiska, bet ne sertificēta, tāpēc, ja skaidri nezini, tad nerunā.
Jā, Tu zini, pašam pavāra izskatam arī ir ļoti liela nozīme. Tu taču neiesi "labāko maltīti" pirkt pie pārdevēja, kurš izskatās, kā viens no Rīgas tuneļa diedelniekiem? Tas ir tēls, kurš gatavo tjipa "labāko maltīti" un pasniedz to klientam!
Tāpat, par ēdieniem runājot...Cilvēkam ēdināšanas uzņēmumos ir jābūt izvēlei un maltītē ir jābūt dažādībai un daudzveidībai. Tas ir smieklīgi, ja ieejot ēdnīcā, pavērās aina ar trim ēdieniem: Turku zirņi, pupiņas un cepts siers. Par kādu klientu te var būt runa? Tāda ēdienkarte, sorry, ir smieklīga! Acīmredzot, šefpavāram pietrūkst gan iztēles, gan prasmju un nez vai vispār, viņš ir šefpavārs!
Jānin, aizdomīgi labi esatinformēts par Ekovirtuvē notiekošo ;)
Un gaļu tur vairs nepasniedz!!!
Lai veicas turpmāk, ja ne Ekovirtuvē, tad citur ;)
Zini, guntagunta, nevajag nemaz strādāt Ekovirtuvē, lai zinātu no kurienes saimniecības piegādā gaļu. Ja ir mute, to var vienkārši pajautāt un uzzināt. Arī tirgū pērkot gaļu, man ir tiesības zināt, no kurienes viņa ir. Ne tā? Un arī ēdienkarte ir mājaslapā.
Kapec ekovirtuve pasuta preci, ja nevar/negrib par to samaksat?Piegadatajiem nav jasponsore Sandras Stabingas kafejnica.
Stabinga atdod paradu par piegadato preci!