Aiga Jankuža - negodprātiga īrniece ar melnu suni (pitbuls Cerbers) - Krapšana, īpašuma bojajumi
Velos informet jus par negodpratigo irnieci Aigu Jankužu (dz. 03.06.1997), tel. +37129703406. Ipasas pazimes: neliela auguma, slaida figura ar trenetiem bicepsiem, šauru seju, gariem melniem matiem, ko parasti valka sasietus zirgaste. Dzivo kopa ar savu suni: melns pitbuls Cerbers. Aiga Jankuža parasti mekle dzivokli Vecmilgravi un apkaime, jo pati strada BMW autoservisa saja rajona. Vinas vecaki dzivo Riga, Kreimenu iela 3.
Aigas mate Sanita Jankuža (tel. +37129167396) aktivi piedalas savas negodigas meitas dzives iekartosana un stasta "legendas" par iepriekšejo ires vietu, kuru vinas meita it ka savedusi ideala kartiba, bet nesaprotamu iemeslu del to nacas atstat pirms termina.
Kad mes apspriedam ires noteikumus, Aigas mate Sanita Jankuža (tel. +37129167396) apgalvoja, ka "suns ir briniskigi audzinats", ar to nebus nekadu probemu. Es piekritu, vel neredzot so "irnieku". Un ta bija mana kluda. Suns ir loti plesigs un agresivs, to spej savaldit tikai pati saimniece.
Aiga visadi izgrozijas, lai es neapmekletu dzivokli personiski. Vina bija gatava sutit foto, video un stastija pasakas, ka viss ir kartiba.
Parbaudit dzivokli pec saskanosanas vinas prombutne bija bistami dzivibai. Piecu menesu laika man bija iespeja apskatities dzivokli tikai vienu reizi (es dzivoju cita pilseta).
No sakuma Aiga akurati maksaja rekinus un ires naudu. Aizdomas izsauca loti zems udens paterins (apm.1,5 kuba menesi). Kad es paludzu atsutit skaititaju foto, tad uz katra skatitaja (četri gabali) izradijas starpiba pa 6 kubi. Citi mani novelejumi par tiribu un kartibu tika pilnigi ignoreti.
Ši stasta beigas ir pilnigi klasiskas: atslegas pastkastite un neapmaksati rekini par vairakiem menesiem. Sabojats jauns ortopediskais matracis, laminats un gada virsma. Sausmiga smaka un viss pilns ar suna vilnu. Aiga pakera lidzi traukus, galda piederumus un smalkas glazes. Vinas mate Sanita Jankuža, atbildot uz manam pretenzijam, draudeja uz mani uzridit savu suni.
Esiet uzmanigi un piesardzigi ar so irnieci! Padodiet zinu talak!
Varbūt trauki ir sasisti?
Jums ir jārīkojas šādi:
1. Fiksē pierādījumus – Uzņem foto un video bojājumiem, saglabā neapmaksātos rēķinus un īres līgumu.
2. Sazinies ar īrnieku – Mēģini panākt, lai viņš labprātīgi atlīdzina zaudējumus un apmaksā parādus.
3. Nosūti rakstisku prasību – Ja īrnieks nesadarbojas, nosūti oficiālu vēstuli (ar piegādes apliecinājumu), pieprasot segt izmaksas noteiktā termiņā.
4. Vērsties policijā – Ja zaudējumi ir būtiski un nodarīti ļaunprātīgi, vari iesniegt iesniegumu policijā par mantas bojāšanu (Krimināllikuma 185. pants).
5. Tiesā par parādu piedziņu – Ja īrnieks nemaksā, vari iesniegt prasību tiesā vai nodot lietu parādu piedziņas uzņēmumam.
Atradu viņu FB, tas tak nav pitbuls, parastais bezšķirnes krancītis.
Kā teica pitušara - mātīte
alfa mātīte..
Nu gan tev gaume. Tad jau Magone Burka ir smukāka.
Slaida figūra? Trenēti bicepsi? Šaura seja? Kur? Instagramā @aliseaiga neko tādu neredzu.
Arī FB nočekoju, izskatās chubby/thic, ļoti tālu no skaidas un muskuļainas
Nobildējās sporta zālē, tāpēc skaitās muskuļaina.
Ja īpašnieks ir cietis no negodprātīgas īrnieces, tostarp neapmaksātiem rēķiniem, īpašuma bojājumiem un pat draudiem, ir iespējams vērsties pēc tiesiskās aizsardzības. Latvijas Republikas Civillikums un Dzīvojamo telpu īres likums nosaka īpašnieka un īrnieka pienākumus un tiesības. Civillikuma 2112. pants paredz, ka īrniekam ir pienākums rūpēties par izīrēto īpašumu un to nodot atpakaļ tādā pašā stāvoklī, kādā tas tika saņemts, izņemot dabisko nolietojumu. Ja dzīvoklis ir bojāts, saskaņā ar Civillikuma 1665. pantu izīrētājs var pieprasīt zaudējumu atlīdzināšanu tiesas ceļā.
Par nenokārtotiem maksājumiem var celt prasību tiesā par parāda piedziņu, pamatojoties uz Civillikuma 2314. pantu, kā arī vērsties pie tiesu izpildītāja, lai īstenotu piespiedu izpildi. Par draudiem, kas vērsti pret īpašnieku, var informēt Valsts policiju saskaņā ar Krimināllikuma 132. pantu (par draudiem nodarīt kaitējumu veselībai vai dzīvībai).
Ja nepieciešams, varam palīdzēt sagatavot prasību tiesai, pirmstiesas brīdinājumu vai konsultēt par īpašuma bojājumu atlīdzināšanas procesu. Šādi gadījumi parāda, cik svarīgi ir laikus slēgt īres līgumu ar skaidriem noteikumiem par īpašuma nodošanas kārtību un bojājumu atlīdzināšanu, kā arī regulāri veikt dzīvokļa apskates, lai savlaicīgi konstatētu pārkāpumus.