www.sudzibas.lv Vizit.lv Apdraudējums cilvēkiem

Vizit.lv - Apdraudējums cilvēkiem

Vizit - kantoris kas apdraud manu veselību un dzīvību, kur nelikumības un ciniska attieksme iet roku rokā. Arī kāpņu telpā kurā atrodas mans dzīvoklis viņiem izdevās uzstādīt savu atslēgu, bez atvēršanas koda, kurš nodrošinātu netraucētu ātrās medicīniskās palīdzības piekļūšanu. Mēģinājumu komunicēt var pielīdzināt sarunai ar apgaismes stabu. Es aicinātu Policijai, Valsts ieņēmumu dienestam un varbūt arī Valsts drošības dienestam pievērst uzmanību šim kantorim.
Bet nu par visu pēc kārtas.
Kā atslēga uzradās. Tas notika pirms dažiem gadiem, precīzs datums ir zināms. Viņus neviens neaicināja, ne dzīvokļu īpašnieki, ne apsaimniekotājs RNP. Uzradās lapiņa, ka būs informācija par durvju nomaiņu un atslēgas uzstādīšanu. Ieradās viņu cilvēks, savāca DAĻU iedzīvotāju parakstu, ka piekrīt. Tika uzstādītas durvis ar Krievijā(!) ražotu atslēgu ELTIS. Iekasēja naudiņu par durvīm un čipiem, bez čeka un bez kvīts, protams. No sākuma bija kods, pēc tam tikai čips, bez kura durvis normāli atvērt nevar. Vēl pēc laiciņa pastkastītēs iekrita...kā jūs domājat - rēķins? Nē, ne rēķins, mistiska Kvīts ar atsauci uz vēl mistiskāku līgumu, kuru, protams, neviens nav redzējis. Kā maksātājs norādīts nevis cilvēks, bet dzīvoklis!
Varētu rasties jautājums un kas tad te nepareizi - cilvēki uzlika parakstus. Īstenībā -pilnīgi viss.
Kā zināms lēmumu par darbībām kopīpašumā dzīvokļu īpašnieki var pieņemt saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu. Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu var pieņemt dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, aptaujas veidā (saskaņā ar 20.pantu), vai VISIEM vienojoties. Turklāt kopsapulces protokols jāievieto Būvniecības informācijas sistēmā. Likums neparedz, ka kāds cilvēks no malas varētu vākt kaut kādus parakstus. Manā gadījumā īpašnieki nekādu sapulci nesasauca, aptauju neorganizēja, visi nevienojās, nevienu nepilnvaroja parakstīt kaut kādu līgumu. BIS arī nekāds protokols nav reģistrēts jo nav ko reģisrēt. Un ja nav protokola, nav arī īpašnieku lēmuma. Līdz ar to nav neviena cilvēka kurš būtu bijis pilnvarots parakstīt kaut kādu līgumu. Tāpēc arī šis kantoris slēpj līgumus jo to vienkārši nav. Ir tikai mistiski numuri...vai arī kaut kas neīsts.
Bet kvītis uz to pamatojoties gan izraksta! Kādu laiku nemaksāju nelikumīgās kvītis. Sekoja nākamais - kantoris izdomāja, ka viņiem kāds devis tiesības liegt man piekļuvi savam īpašumam un čips pārstāja darboties. Ar to vēl nepietika - viņi atmūķēja vienu no divām ārdurvju slēdzenēm. Laikam mēģināja iebiedēt.
It kā miera labad ar kaimiņiem tomēr veicu nelikumīgo maksājumu un samaksāju pēdējā kvītī prasīto. Taču čips tik un tā nestrādā.
Nepamet sajūt, ka Vizit mentāli atrodas austrumu kaimiņvalstī vai citā laikā kādus vismaz 30 gadus atpakaļ un vadās paši pēc savas izpratnes par lietu kārtību. Latvijas likumi viņiem neeksistē, čekus neizsniedz. Viņu cilvēki, kas visu darīja, latviski praktiski nerunāja, attieksme bija ņirdzīga. Uzstāda Krievijā ražotas iekārtas. Kur viņi tās ņem? Kā ar sankcijām? Tās netiek pārkāptas?
Es tehniski saprotu kāpēc viņi neļauj lietot kodus. Aiz skarbajiem metāla taustiņiem slēpjas zemas kvalitātes ķīniešu kontaktpogas, kas ātri izietu no ierindas un tad būtu jātērē daudz darba un laika remontam. Taču tā nav mana problēma. Mana problēma ir, ka šī atslēga nevis pasargā mani no kaut kā, bet rada apdraudējumu.
Latvijā ir citas firmas kas piedāvā to pašu pakalpojumu ar piekļuves kodu un dara ne tikai atbilstoši likumam, bet arī tiek noslēgts trīspusējs līgums ar RNP un apmaksa tiek iekasēta kopā ar RNP rēķinu. Droši un vienkārši. Šeit tas nav iespējams jo lēmuma nav, protokola nav. Ir tikai 90-o gadu reketieriem līdzīgas darbības.

11.04.2025

K