maniaudumi.lv - Slikta apkalpošana.
Esiet uzmanīgi ar šo veikalu.Precei tiek norādīta nepareiza informācija,manā gadījumā krāsa.Kad es aizrakstīju,ka tā nav tā krāsa,tad man nelaipni atbildēja.Un ieteica lai turpmāk neiepērkos interneta veikalā.Nopirku to dzeltenīgo lentu,kur bija norādīts piena balts.Es nobildēju un aizsūtīju,kāda ir balta,man vienalga mēģināja iestāstīt,ka tā ir balta.
Šis ir nevis pienbalts, bet rūgušpiens..
Šajā gadījumā būtiska ir Patērētāju tiesību aizsardzības likuma (PTAL) 19. pants, kas nosaka, ka precei ir jāatbilst līguma noteikumiem, tostarp aprakstam un norādītajām īpašībām. Ja norādīts, ka lente ir "piena balta", bet patērētājs saņem acīmredzami dzeltenīgu preci, tā neatbilst līguma noteikumiem, un patērētājam ir tiesības pieprasīt tās apmaiņu vai atgriezt preci ar naudas atgriešanu.
Papildus tam, PTAL 12. pants nosaka, ka patērētājam ir tiesības 14 dienu laikā atteikties no distances līgumā iegādātas preces bez iemesla paskaidrošanas. Ja pārdevējs atsakās pieņemt atpakaļ preci vai sniedz neadekvātas atbildes, patērētājam ir tiesības vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) vai izmantot ārpustiesas strīdu risināšanas mehānismus.
Veikala attieksme un ieteikums "turpmāk neiepirkties interneta veikalā" ir neprofesionāls un neatbilst godīgas komercprakses principiem, kas noteikti Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā. Klientam ir tiesības saņemt atbilstošu, laipnu un juridiski korektu apkalpošanu. Iesakām pieprasīt oficiālu atbildi rakstiskā formā un, ja situācija netiek atrisināta, vērsties PTAC vai izmantot Eiropas patērētāju strīdu izšķiršanas platformu.