www.sudzibas.lv Lietaskoks SIA SIA "Lietaskoks" mobilā gatera pakalpojumu

Lietaskoks SIA - SIA "Lietaskoks" mobilā gatera pakalpojumu

Sūdzība par Jāņa Oskara Darčika (dzimis 1996. gadā) SIA "Lietaskoks" mobilā gatera (lentzāģa) pakalpojumu.

2025. gada februārī meklēju mobilā gatera pakalpojumus Dobeles novadā, jo vajadzēja 15 lielu koku baļķus sazāģēt dēļos, plankās. 17.07.2024. "Facebook" bija ievietots pakalpojuma sludinājums (Jānis Darčiks - tel. nr.29682630, zāģē līdz 6,3 m garus, 63 cm platus baļķus, benzīna dzinējs, pārvietojams lentzāģis). Sludinājumu par mobilā gatera pakalpojumu atradu 20.02.2025. vakarā, lai netraucētu pakalpojuma sniedzēju vakarā, aizsūtīju viņam SMS ar tekstu par interesi par piedāvāto pakalpojumu. SMS izlasīja, neko neatbildēja.
21.02.2025. zvanīju uz norādīto tel. nr., paceļ klausuli, notiek telefonsaruna par "Facebook" ievietotā mobilā gatera (lentzāģa) pakalpojumu. Jānis Oskars Darčiks telefonsarunā saka, ka uz laiku brauc uz ārzemēm, zvanīs nākamajā nedēļā, visus klientus pieņem tikai rindas kārtībā. Par izmaksām saka, ka ~ 50 eur/ m3, 100 eur uzstādīšana + ceļa izdevumi. Vienojamies par pakalpojuma izpildi brīvdienās (sestdienās, svētdienās).
Nākamajā nedēļā J. O. Darčiks nepiezvana.
19.03.2025. pa dienu zvana Jānis Oskars Darčiks, telefonsarunā saka, ka līdz piektdienai, plkst.13.00, var ,garām braucot, apskatīt baļķus klātienē, darbu varētu veikt šajās vai nākamajās brīvdienās. Man ir Jānim Oskaram Darčikam jāaizsūta video/ attēlus ar baļķiem + izmērus + adresi. Atbraucu mājās no darba, piezvanu "WhatsUp" videozvanā, lai redz baļķus, aizsūtu J. O. Darčikam koku baļķu foto.
Piektdien, 21.03.2025., J. O. Darčiks atbrauc uz objektu, kamēr es esmu darbā, apskata, sazināmies telefoniski ("WhatsUp"); pasaka, ka sazināsies par darba veikšanu - baļķus pašiem jāsaliek kaudzē.
Svētdien, 23.03.2025., Jānis Oskars Darčiks informē, ka darbus ar mobilo gateri (lentzāģi) var sākt ceturtdien, 27.03.2025.
Pirmdien, 24.03.2025., Jānis Oskars Darčiks (pēc manas saziņas ar viņu) informē ar vairāku stundu pārtraukumiem starpā, ka ir Madlienā, nevar pateikt, vai būs/ nebūs ceturtdien (27.03.2025.) veikt darbus objektā. 24.03.2025.Jānim Oskaram Darčikam uzrodas klients, kas "ielec rindā", izskatās, ka šonedēļ nevarēs palīdzēt.
Sāk rasties aizdomas par to, ka cilvēks ir "glums kā zutis"- varbūt būsim ceturdien, varbūt piektdien, zvanīs, kad varēs.
Es pasaku, ka esmu sarunājusi darbavietā savu laiku veltīt viņu sniegtajam pakalpojumam, kā arī informēju par to, ka cits cilvēks šo pašu apjomu ir piedāvājis sazāģēt dēļos par daudz izdevīgāku cenu. (Tas dod stimulu J. O. Darčikam zvanīt trešdien (26.03.2025.) un informēt par darbu sākšanu ceturtdien (27.03.2025.).)
Otrdien, 25.03.2025. pasaka, ka tad, kad beigs darbus Madlienā, tad zvanīs un sazināsies par darba izpildi. Par savestajām baļķu kaudzēm atbild: "Slikti. 2x jāpārstellē lentzāģi, papildus izmaksas..."
Trešdien, 26.03.2025., J. O. Darčiks zvana, saka, ka vakarā izbrauks no objekta. Piedāvāju viņam atstāt tehniku pa ceļam uz viņa mājām objektā, kur sniegs pakalpojumu. Trešdienas vakarā atbrauc 3 cilvēki - J. O. Darčiks un viņa darbinieki - 2 brāļi, atstāj tehniku, pasaka, ka rīt būs strādāt, bet vēlāk nevis no agra rīta, jo ir jāizguļas. J. O. Darčikam tiek iedota šokolādes konfekšu kaste, abiem darbiniekiem - katram pa šokolādei.
Ceturtdien, 27.03.2025., ~ plkst. 10.00 no rīta 2 brāļi, J. O. Darčika darbinieki, uzsāk darbu ar lentzāģi. J. O. Darčiks nepiedalās pakalpojuma sniegšanā - zāģēšanā, sarunu gaitā atklājas, ka J. O. Darčika darbiniekiem - 2 brāļiem nav pieredze darbā ar lentzāģi, viņi esot mazliet apmācīti Madlienā darbam ar tehniku. Abi darbinieki ceturtdienā, 27.03.2025., tiek pabaroti objektā, tiek samaksāta skaidra nauda par darbu, tiek iedoti līdzi pārtikas produkti uz mājām.
Piektdien, 28.03.2025., ~ plkst.8.15 sāk strādāt ar lentzāģi abi darbinieki - 2 brāļi. Vienam darbiniekam nav entuziasma veikt darbu. Abi brāļi - J. O. Darčika darbinieki - no rīta sevi uzsvērti pasniedz par ģimenes cilvēkiem ar saviem plāniem brīvdienās - sestdien, svētdien nevar veikt darbu. Piedāvāju strādāt par papildus samaksu, lai pabeidz darbu līdz galam.
Brāļi - J. O. Darčika darbinieki - bez saskaņošanas ar objekta saimnieku, darba objektā uzaicina savu "trešo brāli". Abi darbinieki - brāļi pasaka, ka sestdien darbu nevar darīt, jo bērnības sapnis ir braukt ar motociklu un sestdien, 29.03.2025., ir jābrauc uz motociklu skolu mācīties braukt ar motociklu "figūras". Piektdien, 28.03.2025., abi darbinieki un "3. brālis" tiek pabaroti, abiem brāļiem tiek samaksāts par darbu + katram iedots karbonādes kūpinājums līdzi uz mājām. No manis tiek prasīta papildus samaksa par sabojātām lentzāģa lentēm. Viens no brāļiem, ēdot vakariņas saka: "Līdz rītam!"
Brāļi - darbinieki savus tel. nr. nedod, saka, ka darbu turpinās pirmdien, 31.03.2025., lai es sazinos par pakalpojumu ar Jāni Oskaru Darčiku nevis viņiem.
Tehnika tiek atstāta pakalpojuma sniegšanas objektā, paņemot sev līdzi kustīgās tehnikas daļas.
Piektdien, 28.03.2025., vakarā bez iepriekšēja pieteikuma ierodas Jānis Oskars Darčiks, viņa darbinieki - brāļi jau ir aizbraukuši, es rušinu zemi ap tehniku ar grābekli, lai neviens lieki nelien pie tehnikas. J. O. Darčiks saka, ka viņa puiši nevar strādāt 6d un 7d, darbu pabeigšot 1d; ja var, lai samaksā par nākamās dienas darbu - naudu maksāju pret viņa parakstu un personas kodu; vēl J. O. Darčiks pasaka, ka baļķus vajag griezt ar lentzāģi salā, kau gan pats ir man tos baļķus "iemarinējis" taureņdēļos. (15 lielu koku baļķi bija zāģēti 15., 16.02.2025.)
Piektdien, 28.03.2025., vakarā vācu aiz Jāņa Oskara Darčika darbiniekiem - brāļiem izmētātos baļķus un ļoti pārsitu sev lūpu, ka gandrīz jābrauc uz slimnīcu šūt lūpu, šonedēļ staigāju ar zilu lūpu; J. O. Darčika darbinieki - brāļi aiz sevis nesakārto darba vietu, ko kur nomet, tur tas paliek.
Sestdien un svētdien krāsoju ar krāsu dēļu galus, lai mazinātu "taureņdēļu" rašanos. Krāsojot dēļus, plankas, tiek konstatēts, ka dēļi ir sakrauti pārāk tuvu pie zemes.
Svētdien, 30.03.2025., ļoti sāk plīst sazāģētie dēļi + nesazāģētie baļķi.
Pirmdien, 31.03.2025., darba objektā no rīta ~ plkst. 08.45 ierodas viens darbinieks (1 no brāļiem), veic nepabeigto darbu viens pats. J. O. Darčiks ir devis norādes pa telefonu. Kā saprot, tā strādā. Nesazāģētie baļķi ir izmētāti. Pirmdienas vakarā sazāģētās plankas ātri sāk pārvērsties par "taureņdēļiem".
Jāņa Oskara Darčika darbinieki - 2 brāļi - piektdien ir samānījušies/ samelojušies - patiesībā vismaz viens no viņiem ir "svinējis dzīvi", kā arī nav bijusi vēlme kārtīgi izdarīt darbu līdz galam.
Pirmdienas, 31.03.2025., darbinieks 1 darbadienā 1 pats sazāģē vairāk planku nekā strādājot kopā ar savu brāli.
Sarunājos ar 31.03.2025. darbinieku objektā, uzzinu, ka 02.2025. Jānim Oskaram Darčikam nav bijuši darbinieki, kuri var strādāt ar mobilo gateri (lentzāģi), tāpēc pakalpojums sniegts tikai tagad; darbinieks - 2. brālis, kas pirmdien nav bijis objektā, nav lojāls darbinieks - vienu saka, citu dara, iespējams pastāv problēmas ar alkoholu.
Pirmdien, 31.03.2025., zvanu J. O. Darčikam, viņš par sabojāto kokmateriālu neuzņemas atbildību. Pirms darbu uzsākšanas, darba gaitā J. O. Darčiks mani neinformēja, ka abi divi viņa darbinieki ir tikai praktikanti nevis speciālisti šajā jomā. J. O. Darčiks teica, ka veiks darbu pats kopā ar apmācītu darbinieku un 1 cilvēks būs malā paskatīties, kā to dara.
Jānis Oskars Darčiks pats personīgi objektā nestrādāja ar zāģēšanas aparatūru nevienu dienu kopā ar saviem darbiniekiem. Jānim Oskaram Darčikam vajadzēja maksāt cilvēkam objektā par prakses iespēju viņa darbiniekiem, kā arī pateikt, ka darbinieki ir praktikanti. Tehnika bija no 3d vakara līdz 1d pēcpusdienai, bet tā stāvēja dīkstāvē, tika apsargāta bez maksas, darbs netika pabeigts līdz galam.
Jāņa Oskara Darčika mobilā gatera pakalpojums tiek piedāvāts grūti piebraucamās vietās - beigās ir tā, ka man ir jāmeklē: 1) cilvēku ar tehniku, kas saliek baļķus kaudzē; 2) cilvēku ar tehniku, kas ievelk/ izvelk ārā no objekta viņa tehniku.
Ja es zvanu J. O. Darčikam, viņš var necelt telefonu - kad grib, tad sazinās ar klientu, kad negrib - nesazinās; māk izdomāt atrunas.
Jānis Oskars Darčiks par sniegto pakalpojumu nesniedz savas firmas kvīti/ čeku, samaksu grib tikai skaidrā naudā.
Jānis Oskars Darčiks gaida no klienta atbalstu saviem darbiniekiem objektā, bet darbs netiek kvalitatīvi veikts; viltus klientu rindas, darbinieki - praktikanti, kokmateriālu izniekošana, nerēķināšanās ar klienta laiku un ieguldītajām finansēm baļķos.
Pirms izvēlieties Jāņa Oskara Darčika mobilā gatera (lentzāģa) pakalpojumu, septiņas reizes pārdomājiet savu lēmumu - vairāk ieguldīsiet savus resursus nekā iegūsiet!

Silbalodis 18 st atpakaļ

Cik pašam jānim garums?

krāslavietiss 18 st atpakaļ

Tu ir vien maz rupj gailēn