VP FOOD SIA / Ģimenes kafejnīca Ozija - Krāpšana, algu nemaksāšana, nelegāla nodarbināšana
Sūdzība par SIA "VP Food" jeb ģimenes kafejnīcu "Ozija" darba tiesisko attiecību pārkāpumiem un algu nemaksāšanu.
Es vēlos brīdināt potenciālos darba ņēmējus par SIA "VP Food" ( Viktors Paeglis) uzņēmumu, kas nepilda darba tiesiskās attiecības un ilgstoši nemaksā darba algu saviem darbiniekiem. Strādājot šajā uzņēmumā no 2024. gada 15. novembra līdz 2025. gada 28. janvārim, esmu piedzīvojusi nopietnus darba tiesību pārkāpumus, jo uzņēmums neizmaksāja man darba algu par decembri un janvāri, kopā 1353,24 EUR.
Pirms vēršanās tiesā, esmu mēģinājusi risināt šo jautājumu vairākos veidos:
Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Valsts darba inspekcija ir informēti par notikušo. Esmu iesniegusi sūdzības, un šobrīd ir uzsākta administratīvā lieta.
Esmu arī vērsusies tiesā ar prasību piedzīt neizmaksāto darba algu un kavējuma procentus.
Neskatoties uz manu aktīvo darbību un prasību izteikšanu, uzņēmums nav veicis nepieciešamos maksājumus. 2025. gada 24. februārī tika veikts neliels maksājums 125 EUR apmērā, kas norādīts kā "avanss par janvāri", taču pilnīga darba alga joprojām nav izmaksāta. Uzņēmums ilgstoši ignorē pienākumu, tikai sola, bet nemaksā.
Papildus tam ir arī zināms cits gadījums, kad cits darbinieks šajā uzņēmumā nav saņēmis algu vairāk nekā trīs mēnešus-darba devējs neizsniedz algas lapiņas, spiež rakstīt atlūgumu uz abpusēju vienošanos, lai gan ir apgalvots, ka uzņēmums drīz beigs savu pastāvēšanu(tajā pašā laikā NVA redzams, ka meklē jaunu pavāru) ,tas nozīmē, ka īpašnieks vēlas izvairīties no atlaišanas kompensācijas maksāšanas. Es uzskatu, ka šāda rīcība ir nepieņemama un pārkāpj Darba likumā noteiktās darba devēja saistības.
Lūdzu, ņemiet vērā šo pieredzi un esiet uzmanīgi, izvēloties darba attiecības ar SIA "VP Food", jo pastāv nopietnas bažas par viņu spēju un vēlmi pildīt darba samaksas saistības. Par Viktoru Paegli, kā izrādās, jau iepriekš bijušas sūdzības par krāpšanu ar naudu.
Mums tur viss kaput..
tev noteikti kaput, trolli nojātais