www.sudzibas.lv Sensovet Iekasē par pakalpojumu, kuru nespēj pilnībā nodrošināt

Sensovet - Iekasē par pakalpojumu, kuru nespēj pilnībā nodrošināt

Sveiki,

Domāju vai vispār gribu šo publicēt, bet beigās nonācu pie secinājuma, ka ja mana atsauksme kādam ātrāk palīdzēs mājdzīvnieku veselības problēmas, tad būtu grēks noklusēt.

Situācija sekojoša - pirms kāda laika mājdzīvniekam sākās veselības problēmas, pasliktinājās apetīte, kļuva mazkustīgs. Nespējot atrast problēmu piemājas klīnikā tikām nosūtīti uz Sensovet klīniku, jo bija aizdomas par mugurkaula problēmām un šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur dzīvniekiem ir iespējams veikt magnētisko rezonanses izmeklējumu (MRT/MRI).

Pirmās vizītes laikā jau Dr. Ozols ieteica veikt šo izmeklējumu, kam mēs piekritām un pāris stundas vēlāk jau kopīgi varējām pārrunāt izmeklējuma rezultātu. Pārrunu brīdī ārsts izteica pieņēmumu, ka tas varētu būt audzējs, izsniedza disku ar attēliem un nosūtija mūs tālāk uz citu klīniku pie dzīvnieku onkologa. Līdz šim brīdim bijām relatīvi apmierināti, jo vismaz lietas sāka kustēties uz priekšu, sitiens budžetam līdz šim ~ 800 EUR.

Ierodoties pie onkologa citā klīnikā, MRI uzrādīto veidojumu sataustīt nebija iespējams, tāpēc piedāvāju šīs klīnikas ārstiem apskatīt MRI izmeklējuma bildes diskā no sensovet un šeit sākās problēma, diskā pieejamā informācija bija bez specializēta radiologa apraksta, attiecīgi, otrā klīnikā šīm bildēm pievienotā vērtība bija nekāda. Izejot uz kontaktu ar sensovet gribēju rast kaut kādu kompromisu, kaut vai vēl piemaksājot par radiologa aprakstu, kurš ir sertificēts konkrētajā MRI iekārtā, bet tāda iespēja nav, jo "ierīcei ir problēmas ar licenzēm" un dotajā brīdī nosūtīt pilno izmeklējumu radiologam ārsvalstīs nav iespējams, un vispār lai mēs liekamies mierā, jo dzīvnieku medicīna atšķiras no cilvēku un radiologs ir opcionāls.

Rezultātā, bija nepieciešams šķirties no papildus ~ 700 EUR otrā klīnikā, kur veica datortomogrāfijas izmeklējumu, kas gan nav tik precīzs, bet sakarā ar to, ka tur uz vietas ir radiologs, kas specializējies iekārtā un var dot korektu atzinumu saistībā ar izmeklējumu, tikām pie pilnīgi citas diagnozes, ar kuru veiksmīgi tikām galā.

Ir apsveicami, ka Sensovet ir uzņēmušies iniciatīvu jauno izmeklējumu piedāvāšanai mājdzīvnieku īpašniekiem Latvijā, bet tas izpildījums manā uztverē ir zem katras kritikas. Dzīvnieks tiek pakļauts riskam narkozē un ieguvums no tā ir ļoti minimāls, par izmaksām nerunājot.

Īsumā, no manas puses izskatās pēc "Radiologs neesmu, bet iekasēt un apskatīties varu".

M