Rolling/ Dubulti standarti

Kā vērtēt, ja jaunajai māmiņai pasaka, ka nav pietiekama pieredze B2B, bet kolēģi (no tieši tā paša darba) pieņem darbā? Kur varu rakstīt? Man ir visi print screen?

A Antra_007 27.08.2024

Atbildes (2)

Sudzibas.lv Admin 28.08.2024

Ja jūs uzskatāt, ka esat saskārusies ar diskrimināciju vai netaisnīgu attieksmi darbā, šādu situāciju ir svarīgi apspriest ar savu personāla vadības departamentu vai tiešo vadītāju, lai iegūtu skaidrojumu un meklētu risinājumu. Ja diskusijas ar darba devēju neved pie vēlamā rezultāta un jūs joprojām uzskatāt, ka jūsu tiesības ir pārkāptas, varat vērsties šādās institūcijās:

Valsts Darba Inspekcija (VDI) - šī iestāde var palīdzēt risināt strīdus starp darba devēju un darbinieku, kā arī sniegt konsultācijas par darba tiesībām un pienākumiem.

Tiesībsargs - ja jūs uzskatāt, ka esat piedzīvojusi diskrimināciju, varat iesniegt sūdzību Tiesībsarga birojā, kas veic diskriminācijas novēršanas un vienlīdzīgas attieksmes veicināšanas uzraudzību.

Juridiskais atbalsts - varat arī konsultēties ar advokātu, kurš specializējas darba tiesību jomā, lai pārrunātu savas iespējas un iespējamo tiesvedību.

Attiecībā uz pierādījumu sagatavošanu, piemēram, ekrānuzņēmumiem un citiem dokumentiem, tie būs noderīgi, lai pamatotu jūsu situāciju attiecīgajā iestādē. Pirms sūdzības iesniegšanas jebkādā no minētajām iestādēm, pārliecinieties, ka jūsu pierādījumi ir kārtīgi sagatavoti un organizēti.

Valsts Darba inspekcijas (VDI) galvenā mītne atrodas Rīgā, un viņu kontaktinformācija ir šāda:
Adrese: E. Birznieka-Upīša iela 21, Rīga, LV-1011, Latvija
Tālrunis: +371 67021707
E-pasts: [slēpt]@vdi.gov.lv
Mājaslapa: www.vdi.gov.lv

Tiesībsarga birojs
Adrese: Baznīcas iela 25, Rīga, LV-1010, Latvija
Telefons: +371 67686768
E-pasts: [slēpt]@tiesibsargs.lv
Tīmekļa vietne: tiesibsargs.lv

Pirms sūdzības iesniegšanas Tiesībsarga birojam, ieteicams pārliecināties, ka esat izsmēluši visus citus iespējamos risinājumus situācijai, piemēram, sarunu ar darba devēju vai Valsts Darba inspekciju, ja runa ir par darba tiesību pārkāpumiem. Tiesībsargs izskata sūdzības, kas saistītas ar cilvēktiesību pārkāpumiem, tostarp diskrimināciju un vienlīdzīgas attieksmes principu neievērošanu.

Google meklētājā ievadot frāzi "bezmaksas jurista konsultācija" vai "bezmaksas advokātu konsultācijas", varat atrast dažādas organizācijas un advokātu birojus, kas piedāvā šādas konsultācijas. Šādi meklējumi parasti atgriezīs gan valsts, gan privātos pakalpojumu sniedzējus, kas var piedāvāt bezmaksas konsultācijas noteiktām grupām vai noteiktās tiesību jomās.
Ieteiktu rūpīgi pārskatīt katras organizācijas piedāvājumu un nosacījumus, kā arī pārliecināties par to uzticamību, pirms sazināties. Turklāt dažas organizācijas var prasīt iepriekšēju pierakstu, tāpēc labāk iepriekš sazināties un noskaidrot pieejamību.

Sudzibas.lv Admin 28.08.2024

Iesnieguma piemērs VDI:

Valsts Darba inspekcijai
Iesniegums

Es, [jūsu vārds], [jūsu personas kods], strādāju uzņēmumā [uzņēmuma nosaukums], kā [jūsu amats]. Vēlos vērst uzmanību uz situāciju, kas man liek domāt par iespējamo diskrimināciju darba vietā.

Nesen, [datums], man tika paziņots, ka es nevaru pretendēt uz [darba pozīcija] pozīciju, jo man trūkst B2B pieredzes. Taču tajā pašā laikā, uzņēmums pieņēma darbā kolēģi ar tādu pašu pieredzi kā manējā. Man ir visi pierādījumi, tostarp sarakstes un ekrānuzņēmumi, kas apliecina šo situāciju.

Lūdzu, izskatiet manu sūdzību un veiciet nepieciešamos pasākumus.

Ar cieņu,
[jūsu vārds]
[adrese, tālruņa numurs, e-pasts]

Iesnieguma piemērs Tiesībsargam:

Tiesībsarga birojam
Iesniegums

Es, [jūsu vārds], vēršos pie jums ar lūgumu izvērtēt iespējamo diskrimināciju manā darba vietā.

[Aprakstiet situāciju, sniedzot detalizētu informāciju, piemēram, kad notika, kas notika un kādas ir sekas.]

Man ir pieejami pierādījumi, tostarp ekrānuzņēmumi un sarakstes, kas apstiprina manu sūdzību. Lūdzu, sniedziet man juridisko palīdzību un palīdziet aizstāvēt manas tiesības.

Ar cieņu,
[jūsu vārds]
[adrese, tālruņa numurs, e-pasts]

3. Juridiskais atbalsts
Ja nepieciešama juridiska palīdzība vai pārstāvība, jūs varat vērsties pie advokāta vai juridiskā konsultanta, kurš specializējas darba tiesībās.

Iesnieguma piemērs juridiskam atbalstam:

Juridiskajam atbalstam
Iesniegums

Es, [jūsu vārds], vēršos pie jums ar lūgumu sniegt man juridisko palīdzību saistībā ar iespējamu diskrimināciju darba vietā.

[Aprakstiet situāciju un pierādījumus, kurus varat sniegt.]

Lūdzu, palīdziet man izprast manas tiesības un izvēlēties piemērotākos soļus, lai aizstāvētu savas intereses.

Ar cieņu,
[jūsu vārds]
[adrese, tālruņa numurs, e-pasts]

Šos iesniegumus varat nosūtīt attiecīgajām iestādēm elektroniski vai pa pastu. Vērts arī apsvērt iespēju saglabāt kopijas visiem nosūtītajiem dokumentiem un saņemtajai atbildei.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes