Laima - Palmu eļļa, hidroginezētie rauki un citas kaitīgās eļļas
Sveiki! Es dievinu Laimas produktus, manas mīļākās ir vafeļu tortes, bet sastāvā ir sliktie tauki (palmu, hidroginezētie.) lūdzu lūdzu ražojiet bez sliktajiem taukiem, jūs ļoti gardu produktu padarāt Veselībai sliktu un kaitīgu, jūs nevarat lūdzu ielikt labu eļļu kas būs labvēlīga Veselībai piemēram (Saulespuķu, rapšu) lūdzu!
Mani priecē kad daļā jusu produkcijas nav kaitīgās eļļas bet lūdzu lai visā produkcijā būtu labvēlīga veselībai Lūdzu
Sveicināti!
Liels paldies par Jūsu sniegto viedokli! Mums tas ir patiesi svarīgs! Esam gandarīti dzirdēt, ka mūsu produkti Jums ir patiesi iemīļoti!
Ņemot vērā Jūsu ziņu, vēlamies pastāstīt plašāk par mūsu plāniem un darbiem, kurus veicam, attiecībā uz palmu eļļu.
Jau vairākus gadus “Orkla Latvija” strādā pie attīstības ilgtspējas jomā. 2018. gadā uzsākām īstenot mērķtiecīgu ilgtspējas stratēģiju, kas paredz apņemšanos darboties saskaņā ar atbildīgiem, ētiskiem un uz ilgtermiņa attīstību vērstiem uzņēmējdarbības principiem visā piegādes ķēdē, sākot no ražošanas līdz produktu nonākšanai veikalos.
Mūsu stratēģija paredz attīstību dažādos ilgtspējības virzienos, tostarp arī vēl augstāku prasību izvirzī-šanu izejvielu sagādē. Mūsu mērķis ir pakāpeniska visu “Orkla Latvija” zīmolu produktu sortimenta ražošanas pāreja no palmu eļļas uz atbildīgi iegūtu palmu eļļu vai citām augu eļļām, piemēram, sau-lespuķu. Jau šobrīd mūsu sortimentā ir produkti, kuru sastāvā nav palmu eļļa, piemēram, kartupeļu čipsi un sāļās uzkodas, “Selga Nature” cepumi, “Selga” mini vafeles, “Selga” vafeļu rullīši, auzu cepumi, dubultie cepumi un daudzi citi. Līdz 2021.gada beigām mūsu mērķis ir īstenot šo stratēģiju cepumu ražošanā, pēcāk turpināsim darbu, lai ražotu vafeles ar atbildīgi iegūtu palmu eļļu vai citām augu eļ-ļām, kam sekos arī pārējās produktu kategorijas, tajā skaitā vafeļu tortes.
Papildus tam vēlamies vērst uzmanību, ka arī šobrīd visas sastāvdaļas, kas izmantotas mūsu produktu ražošanā, ir nekaitīgas veselībai. Palmu eļļas negatīvie aspekti ir vairāk saistīti ar tās ieguvi, nevis ar tās kvalitāti vai īpašībām. Palmu eļļai ir daudzas pozitīvas īpašības, piemēram, tā ir izturīgāka un tai piemīt neitrāla garša un smarža, kas nenomāc produkta garšu un ļauj izcelt produkta garšas nianses.
Mēs nepārtraukti strādājam, lai nodrošinātu labāko produktu kvalitāti un garšu. Arī šobrīd turpinām izpētes procesu, meklējot alternatīvas. Mēs testējam dažādas citas augu eļļas, piemēram, rapšu eļļu, saulespuķu eļļu, kā arī dažādu eļļu salikumus. Tomēr, ņemot vērā, ka pārtikas nozarē svarīgākais mū-su klientiem ir produkta garša, tad mums jānodrošina produktu garšas un kvalitātes nemainību, kas ir patiess izaicinājumus. Tas ir laikietilpīgs process, jo ir jāveic visu produkta sastāvdaļu izvērtēšana, re-ceptūru pārstrādāšana, kā arī ekvivalento izejvielu receptūru testēšana, lai izmaiņas neietekmētu nedz produkta grašu, nedz kvalitāti, kas, neapšaubāmi prasa arī investīcijas.
Taču šo procesu mēs jau esam uzsākuši un plānojam paveikt!
Papildu informācijai:
Lineta Mikša
“Orkla Latvija” komunikācijas direktore
Mob. +371 2656 9932
E-pasts: [slēpt]@orkla.lv
Komentāri (1)
Muzdienas neviena prece nespetu pastavet bez konservantiem un ta talak ,jo tad veikalos vinai nebutu ilgs muzs