Дима, Дмитрий, Dmitrijs, Dima brigadieris, firmā bija objekts – Sadovņikova ielā, Marijas 14 - Не заплатил 70 евро, платит деньги в конвертах, не оплачивает вдвойне переработку
Strādāju 2021. gada marta mēnesī Marijas ielā 14 kā palīgstrādnieks celtniecībā. Firmas nosaukums Būvnieks 07. Vajadzēja savākt atkritumus un iznest tos ārā. Reģipša meistari elpoja uz objektu šņabi. Es strādāju ar gruzīnu vīrieti, īsa auguma, un ar vienu latvieti. Šitais latvietis bļāva pastāvīgi, viņš bija neadekvāts, viņam pastāvīgi kaut kas nepatika. Tādiem cilvēkiem vajag sist pa galvu no starta. Viss nepatika. Vēl firmā strādā cietumnieki. Vēl šajā firmā bija objekts – Sadovņikova ielā. Precīzu mājas numuru nezinu, bet zinu, ka Dmitrijs bija priekšnieks tur, un darbinieki strādā pa 6 dienām nedēļā, un naudu maksā aploksnēs. Brigadieris bija jauns, viņam 19 gadi, saka, ka viņam rīdzinieki tāpēc šitā firma. Sadovņikova objektu viņi gandrīz pabeidza uz to brīdi. Uz Sadovņikovu vajag strādāt 6 dienas pa 10 stundām un brīvdienās pa 8 stundām. Tas ir vairāk, nekā vajag likumdošanā. Latvietis un darbinieks no Gruzijas bija neadekvāti. Vēl tur saka, ka šajā firmā var strādāt tikai tad, ja tev firmā strādā kādi pazīstamie. Algu dod darbiniekiem uz rokas. Uz karti neko nesūta – alga. Es nostrādāju tur divas nedēļas. Vienu dienu Dmitrijs strādāja ar mums, un strādājām ļoti ātri. Man neiznāca strādāt kā citiem. Es saku, ka es braukšu mājās un eju prom no darba. Līgumu viņš man neiedeva uz rokas. Dmitrijs neapmaksāja man 70 eiro par divām darba dienām. Tur divi galvenie cilvēki bija – viens Dmitrijs bez matiem, 1.78 m auguma, 46–47 gadus vecs, un otrs – resns, 45 gadus vecs, auguma 1.68 m, bez matiem. Labāk tur nestrādāt. Algas šajā firmā maksā daļēji uz konta – minimālo, un daļēji uz rokas. Šitais Dmitrijs vai brigadieris, vai priekšnieks, neatceros.
Numurs Dmitrijam galvenajam – +371 25904559
Man liekas uz 100%, ka numuru viņš izmainīja un firmas nosaukumu arī.
Precīzi es nevaru atbildēt, vai Dmitrijs ir brigadieris vai priekšnieks, es domāju, ka priekšnieks.
Работал в 2021 году в марте месяце по адресу Marijas iela 14, как подсобник на стройке. Название фирмы – Būvnieks 07. Нужно было собирать мусор в мешки и их спускать по лифту вниз. Мастера, кто крутил регипс, очень часто пили водку на объекте. Я работал с мужиком из Грузии, маленького роста, и латышом, который был неадекватен. Все время орал, чем-то был недоволен и так далее. Такое чувство, что у него передоз от амфетамина. Таким в голову нужно бить со старта кирпичом. На фирме работают еще зеки. У Дмитрия было два объекта – на улице Садовникова и на Марияс 14. Номер дома на улице Садовникова я не помню. Дима был главным на обоих объектах. На тот момент объект на улице Садовникова уже шел к концу. Там оставалась мелочь. Бригадир – молодой пацан, 19 лет на тот момент, говорил, что в эту фирму можно попасть только по знакомству. Что объявления они в интернет не выкладывают о поиске рабочих. Договор мне на руки не дали, пока там я работал. Зарплату минималку выплачивают на карту, на руки – все остальное (в конверте). На улице Садовникова нужно было работать 5 дней по 10 часов и в субботу по 8 часов. Двойную оплату за переработку не платили. На объекте Марияс 14 я отработал 14 дней. Дмитрий мне не заплатил за два дня, кинул на 70 евро. Многие работники жаловались, что Дмитрий задерживает оплату часто. Дмитрий выглядит так: рост 1.78 м, 47–48 лет. Второй мужик там был лысый, 45 лет, рост 1.68 м.
Номер телефона Дмитрия – +371 25904559
Скорее всего, Дима поменял номер телефона и название фирмы тоже.
Я не знаю точно, Дмитрий – бригадир или прораб, но я считаю, что прораб.
SIA "Būvnieks 07"
🔹 Maksātnespējas process – 27.04.2021.
🔹 Adrese – Ģertrūdes iela 99 k-1-30, Rīga, LV-1009
🔹 Reģ. nr. – 43603030981
🔹 E-pasts – buvnieks07 @ inbox.lv
🔹 Tālrunis – 25917444
Šis uzņēmums kopš 2021. gada atrodas maksātnespējas procesā, tāpēc, visticamāk, vairs nav aktīvs. No sūdzības redzams, ka 2021. gada martā tajā notika nesakārtota darba organizācija – darbs bez līguma, algu izmaksas "uz rokas", ilgstošas darba stundas un slikta vide. Ja algu nav samaksājuši, iespējams, vērsties pie maksātnespējas administratora, bet pierādījumu trūkuma dēļ atgūt naudu var būt sarežģīti.