Alus restorāns MERLIN - Ēdienkarte
Uzskatu sevi par gardēdi un DÉLICE - Rīgas restorānu nedēļā 2012 nolēmu nobaudīt tradicionālos Latvijas produktus savādākā izpildījumā. DÉLICE projektā piedalījās aptuveni 20 restorāni, sākot no Lido līdz Vincenta klases restorāniem.
Tā kā iepriekš biju dzirdējusi reklāmās, ka MERLIN alus restorānā ēdieni tiek gatavoti īpašā JOSPER krāsnī uz oglēm, nolēmu sestdienas vakariņas kopā ar savu draugu ieturēt tur. Diemžēl, kā izrādās, ēdieni tomēr netiek gatavoti JOSPER krāsnī, bet uz ELEKTRISKĀ grilla. JOSPER krāsnī pēc iepriekšēja pasūtījuma gatavo tikai lielās gaļas plates (varētu pietikt 7 personām), kuras cena ir 49.00 Ls. Ok, krāsni var izmantot kā interjera elementu (izskatās, ka to lieto samērā reti), bet kur problēma Spīķeru pagalmā cept gaļu uz parastā grilla?
Restorānā izvēlējos DÉLICE piedāvāto trīs ēdienu komplektu - tītars ar salātlapām, līdaku ar grūbām (pamatēdiens), bet saldajā burkānu-riekstu kūku. Mans draugs pasūtīja ikdienas piedāvājumu - jaunlopa gaļas tartaru, «Uha» zupu ar lasi, stori un «Carskaja vodka», kā pamatēdienu - cūkas ribiņas ar kartupeļiem. Tartars būtu labs, ja vien gaļa netiktu sajaukta kopā ar marinētiem gurķīšiem. Līdz ar to jaunlopa garša bija pilnība nomākta. Vispār pirmo reizi ēdu tartaru ar šādu piedevu. UHA bija garšīga, taču vienkārša mājas zupa bez odziņas - lasis, menca ( šaubos par stori), burkāni un kartupeļi. Savādi, jo apraksts ēdienkartē (tikai angļu valodā) pie šīs zupas lika domāt, ka tas būs mans šīs dienas jaunais garšas savienojumu atklājums, taču bija tikai pārsteigums par vienkāršību. Kamēr mans draugs ēda zupu (ko ik pa laikam nogaršoju), es baudīju tītara gaļas salātus. Salāti bija garšīgi, bet atkal bez odziņas - parastās salātlapas ar tītra gaļas gabaliņiem. Galdā nāk otrie ēdieni. Draugam cūkas ribiņas ar kartupeļiem, klasika, tāpēc pavāram kļūdīties ir grūti. Pietrūka dūmu garšas. Man tika pasniegta līdaka ar grūbām. Bija liels šoks - līdaka smirdēja jau pa gabalu un garša bija neparakstāmi pretīga. Viesmīle gan skaidroja, ka tā ir speciāla marināde un līdakai varētu būt dūņu piegarša. Noteikti tā nebija marinādes vaina. Līdaka varbūt bija svaiga, bet pāraugusi ( vecuma ziņā)- šādas zivīm mainās gaļas garša. Iepriekš par to biju tikai dzirdējusi, bet nu arī to pieredzēju. Labi, ka tur bija tikai 2 mazi gabaliņu un mans draugs viņus iemocīja sevī.Tagad nožēloju, ka vispār samaksāju, tāpēc no šīs dienas esmu izlēmusi vairāk pastāvēt par savām tiesībām.
Vienīgais, kas tiešām bija ļoti garšīgs, burkānu - riekstu kūka. Pati es neesmu saldummīle un desertus nepasūtu, bet šoreiz tas bija iekļauts DÉLICE komplektā. Tāpēc varu teikt, ja man garšoja deserts, tad tiešām tas bija labs deserts! Kopā vakariņas izmaksāja 30.00 Ls.
MERLIN alus restorānā es vairs nekad neatgriezīšos un neieteikšu to draugiem. Arī alus dēļ nesanāks atgriezties, jo man alus negaršo nemaz, bet draugi var iet aliņu dzert arī lētākās vietās. Ceru, ka šo ziņu izlasīs tieši tie cilvēki, kuri varēs kaut ko mainīt savā restorāna iekdienā. Ieteiktu MERLIN darbiniekiem labāk reklamēt sevi kā alus bāru ar standarta tipa grill kafejnīcu (arī uz parastā grilla tas var izdoties)!
Ar smaidu, [slēpt]@inbox.lv
Pievienot komentāru