Izmanto strādniekus!

Dzirnavnieks izmanto strādniekus, viņi strāda 24/7 pa 280 stundām mēnesī. Tas ir ok!? !

F frena2 07.09.2024

Atbildes (2)

F frena2 07.09.2024

Sūds

Sudzibas.lv Admin 09.09.2024

Darba apstākļi, kādus jūs aprakstījāt, proti, strādāt 280 stundas mēnesī jeb 24/7 režīmā, ir ārpus Latvijas Darba likuma noteiktajiem standartiem. Saskaņā ar Latvijas Darba likumu, normālais darba laiks ir 40 stundas nedēļā (8 stundas dienā, 5 dienas nedēļā). Ja darbinieks strādā vairāk nekā šīs 40 stundas, tas tiek uzskatīts par virsstundām, kuras ir jāapmaksā ar papildu atlīdzību.

Latvijas likumdošana arī ierobežo virsstundu skaitu – ne vairāk kā 144 stundas četru mēnešu periodā, un darba laiks nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā. Ja tiek pārkāpti šie noteikumi, darba devējs var tikt sodīts, un strādniekiem ir tiesības ziņot par šiem pārkāpumiem Valsts darba inspekcijai.

Ja informācija par Dobeles Dzirnavnieku ir patiesa un darba ņēmējiem tiek piemērots šāds pārslodzes režīms, tas ir ļoti nopietns darba tiesību pārkāpums. Darbiniekiem šādos apstākļos būtu ieteicams vērsties Valsts darba inspekcijā vai citās atbildīgajās iestādēs, lai aizstāvētu savas tiesības un nodrošinātu, ka tiek ievēroti darba laika ierobežojumi un taisnīga atlīdzība.

Detalizēta informācija par darba laiku un tā ierobežojumiem ir pieejama Latvijas Darba likumā 131. pantā.

Šeit ir piemērs iesniegumam Valsts Darba inspekcijai:

Iesniegums par iespējamiem Darba likuma pārkāpumiem

Valsts Darba inspekcijai
Kr. Valdemāra iela 38 k-1
Rīga, LV-1010
E-pasts: [slēpt]@vdi.gov.lv

No:
[Jūsu vārds, uzvārds]
[Jūsu adrese]
[Tālrunis]
[E-pasts]

Datums: [ievietot datumu]

Priekšmets: Iesniegums par iespējamiem Darba likuma pārkāpumiem SIA "Dobeles Dzirnavnieks"

Cienījamā Valsts Darba inspekcija,

Ar šo vēlos vērst uzmanību uz iespējamiem Darba likuma pārkāpumiem uzņēmumā SIA "Dobeles Dzirnavnieks". Man ir zināms, ka uzņēmuma darbinieki tiek spiesti strādāt līdz pat 280 stundām mēnesī, strādājot praktiski 24 stundas diennaktī un bez pienācīgas atpūtas. Darbiniekiem arī netiek pienācīgi apmaksātas virsstundas, kas, manuprāt, ir pretrunā ar Darba likuma noteikumiem.

Saskaņā ar Latvijas Darba likuma 131. pantu, darba laiks nedrīkst pārsniegt 40 stundas nedēļā, un virsstundu apjoms ir ierobežots līdz 144 stundām četru mēnešu periodā. Turklāt virsstundām jābūt pienācīgi apmaksātām, un darbiniekiem ir jābūt nodrošinātai pienācīgai atpūtai.

Lūdzu veikt pārbaudi šajā uzņēmumā un nepieciešamības gadījumā piemērot atbilstošus pasākumus darba tiesību ievērošanai.

Paldies par uzmanību un atbalstu šajā jautājumā. Esmu gatavs sniegt papildu informāciju pēc pieprasījuma.

Ar cieņu,
[Jūsu paraksts]
[Jūsu vārds, uzvārds]

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes