Orkla confectionery & snacks - Konfektes ar labu derīguma termiņu ir baltas!!!
Labdien. Nopērku mellenes šokolāde ar derīguma terminu līdz 23.07.2023, bet visas konfektes ir baltas. Bērns vakara apēda, skatoties televizoru, bet no rīta es pamanīju ka tas ir pilnīgi baltas, tādus vispār nevar est. Parasti konfektes var būt baltas, ja ir beidzies derīguma termiņš, bet ar termiņu viss ir kārtība. Tagad man ir baile pirkt šis firmas produkciju.
Komentāri (4)
Tas nav nelas slikts.
Baltā sarma, kas nereti vērojama uz šokolādes produktiem, visbiežāk veidojas temperatūras svārstību rezultātā. Mainoties temperatūrai uz siltāku, šokolāde nedaudz sasilst un pakūst, tādējādi reaģējot un izdalot kakao sviestu. Tieši šajā procesā rodas balta tauku kristālu kārtiņa, kas ir šokolādes dabiska īpašība. Jo dabiskāka ir šokolāde un jo vairāk kakao sviesta ir šokolādes sastāvā, jo vairāk tas ietekmē produktu, reaģējot uz apkārtējās vides apstākļiem - temperatūru un mitrumu. Nereti tieši mitruma apstākļos uz šokolādes produktiem veidojas cukura sarma, kas rodas, cukuram kristalizējoties šokolādes virspusē.
Vai tā ir kvalitātes zīme?
Šokolādes sarmošana ir izaicinājums, ar kuru saskaras visi šokolādes ražotāji pasaulē. Svarīgi ir apzināties, ka šokolādes produkti (konfektes, tāfelītes un citi), kuru sastāvā ir kakao masa, sviests un pulveris, cukurs, emulgators, kā arī tādas piedevas kā rieksti, augļi, ir dabiski. Tas nozīmē, ka baltā sarma neietekmē produkta garšu un īpašības, kā arī nekādā veidā nav kaitīga veselībai. Šokolādes produkti ir un paliek dabiski šokolādes izstrādājumi, kas reaģē uz ārējās vides ietekmi, radot balto sarmu.
Tas nav nekas slikts. Baltā sarma, kas nereti vērojama uz šokolādes produktiem, visbiežāk veidojas temperatūras svārstību rezultātā. Mainoties temperatūrai uz siltāku, šokolāde nedaudz sasilst un pakūst, tādējādi reaģējot un izdalot kakao sviestu. Tieši šajā procesā rodas balta tauku kristālu kārtiņa, kas ir šokolādes dabiska īpašība. Jo dabiskāka ir šokolāde un jo vairāk kakao sviesta ir šokolādes sastāvā, jo vairāk tas ietekmē produktu, reaģējot uz apkārtējās vides apstākļiem - temperatūru un mitrumu. Nereti tieši mitruma apstākļos uz šokolādes produktiem veidojas cukura sarma, kas rodas, cukuram kristalizējoties šokolādes virspusē.
Vai tā ir kvalitātes zīme?
Šokolādes sarmošana ir izaicinājums, ar kuru saskaras visi šokolādes ražotāji pasaulē. Svarīgi ir apzināties, ka šokolādes produkti (konfektes, tāfelītes un citi), kuru sastāvā ir kakao masa, sviests un pulveris, cukurs, emulgators, kā arī tādas piedevas kā rieksti, augļi, ir dabiski. Tas nozīmē, ka baltā sarma neietekmē produkta garšu un īpašības, kā arī nekādā veidā nav kaitīga veselībai. Šokolādes produkti ir un paliek dabiski šokolādes izstrādājumi, kas reaģē uz ārējās vides ietekmi, radot balto sarmu.
Cik var ņemties par šo? Tas nav no vecuma atkarīgs!
latviešiem patīk kasīties un tas ir arī viss.