K Klients 11.12.2024

Daudziem te notika tieši tas pats. Pēc piegādes termiņa beigām nav ne preces, ne arī kādas ziņas. Uzņemums nav sazvanams, uz e-pastiem neatbild. Kaut kādā veidā izdodas viņus sakontaktēt (aizbraucot uz viņu biroju) un saņemt ziņu ka pasūtījumu neizpildīs un naudu atgriezīs 30 dienu laikā.

Tagad tiem dažiem klientiem, kuriem izdevās viņu sastapt viņa birojā, tirgotājs naudas vietā izsniedz kaut kādu dokumentu ar zīmogu un parakstu par to ka nauda viņiem tiks atgriezta līdz 31. decembrim.

Tas it kā pasaka to ka tirgotājs plāno atrisināt savas problēmas līdz gada beigām. Bet tagad noskaidrojās informācija, kas var liecināt par to ka tirgotājs gatavojas likvidēt SIA. 4. decembrī tika nomainīta juridiskā adrese no (uz klientu orientētas) "Pulkveža Brieža iela 8 - 1" uz "Tukuma nov., Tukums, Rīgas iela 73" (laikam tāpēc ka tur atrodas pats īpašnieks). 10. decembrī juridiskā adrese tika vēlreiz nomainīta, tagad uz "Rīga, Eksporta iela 16 - 36" (jābrauc ciemos paskatīties kas tur dzīvo).

SIA "Honestus" (kas bija norādīts viņu vietnēs clix.lv, 2clix.eu, un tagad 1clix.eu), īpašnieks Eizentāls Kaspars, 160275-11086, var drīz tikt likvidēta. Ir jau izveidota jauna vietne StoreEU.eu un cita SIA "BALTIC STORE" (jur. adrese "Rīga, Tērbatas iela 72 - 151"), īpašnieks Dudeks Jurģis, 060201-21166. Visās vietnēs ir norādīta tāda pati biroja adrese "Krustpils iela 12 - 150 kab", internetveikalu saturs ir tāds pats.

Vai tiešām naudu grib atgriezt un kāda jēga būs šiem dokumentiem pēc SIA likvidācijas?

Pēc likuma, naudu jāatgriež 14 dienu laikā (nevis 30 vai līdz kaut kādam datumam). To tirgotājs nedrīkst turēt pie sevis vai izmantot savu finansiālu jautājumu risināšanai (piemēram, vecu parādu atmaksai).

Uzņemuma Reģistra informācija liecina par 19678.66 (ap divdesmit tūkstošiem) EUR nodokļu parādiem VID.

Man ir aizdomas ka SIA Honestus īpašnieks izmanto mūsu pasūtījumu naudu kā ĀTROS KREDĪTUS lai savilktu galus kamēr risina savas nesenas problēmas ar policiju.

Tā ir tā saucamā Ponzi Scheme kad nauda par jauniem pasūtījumiem iet vecu parādu apmaksai (naudas atgriešanai par veciem pasūtījumiem), nevis preces pasūtīšanai un tās piegādei klientam.

Viņi ir atraduši veidu kā aizņemties no publikas naudu un turēt to pie sevis vismaz 2 (divus) mēnešus (no saņemšanas no klienta līdz atgriešanai par neizpildītu pasūtījumu). Vai pat ilgāk!